We stellen ons even voor

Human Centric is opgericht door Annemarie van Iren, Michiel Zeegers en Rutger Legeland om organisaties inclusiever te maken en besluitvorming te verbeteren. 

In 1981 afgestudeerd in de Sociale Wetenschappen, maakt Annemarie van Iren al meerdere decennia het verschil in het laten groeien van anderen. Al vanaf het begin van haar loopbaan, heeft het omgaan met verschillen de aandacht gehad van Annemarie. In de top en subtop van het bedrijfsleven en organisaties begeleidt en coacht zij executives en teams op het terrein van haar expertise: strategie, cultuurverandering, leiderschap en diversiteit. Naast begeleiding en advies heeft zij vele leiderschap programma’s verzorgd. Doorleefd wijs en selectief genereus hamert zij daarbij op authenticiteit. Via een innovatieve werkwijze werkt zij toe naar duurzame en betrouwbare verbindingen.

In 2008 schreef zij samen met anderen: Waarderend organiseren, Appreciative Inquiry: co-creatie van duurzame verandering. In 2012 schreef zij samen met Opportunity in bedrijf: Op Glad IJs, het herkennen en erkennen van divers talent. Een vertaling van wetenschappelijk materiaal naar de alledaagse praktijk binnen organisaties op het terrein van diversiteit.

Annemarie heeft de afgelopen jaren intensief samengewerkt met Michiel, o.a. in implicit bias en diversiteit en inclusie trainingen.

Na acht jaar werkzaam geweest te zijn als psychiatrisch verpleegkundige besluit Michiel Zeegers het roer om te gooien. Hij volgt een toneelopleiding volgens Amerikaanse scholing in de zogeheten Method Acting.  Tijdens zijn succesvolle carrière als toneelspeler zit Michiel niet stil. Hij volgt journalistieke opleidingen in Hilversum, wordt scenarioschrijver aan de Media Academie en heeft diverse talkshows op AT5 en RTV NH (regionaal). 

In 2007 zet hij zijn eerste stappen als trainer na opgeleid te zijn door het toenmalige Yntema. Hij volgt opleidingen in System Orientated Training, is onder andere Mindfulness trainer en Body Stress Release. Vanaf 2008 krijgt hij onderricht in Interculturele diversiteit via het bedrijf Ideas4Culture van Juanita Wijnands. Daarnaast is hij sinds 2011 werkzaam als Bemiddelaar en mediator. De laatste jaren heeft Michiel naast grote interesse in gender diversity ook diverse opleidingen als systemisch trainer in zowel Organisatie als Familie opstellingen gevolgd.

Michiel is een zeer betrokken trainer en coach. Als begeleider van zowel bedrijven als individuen weet hij op een elegante edoch kritische wijze een veilige atmosfeer te creëren. Het effect daarvan is dat ruimte voor (zelf) reflectie welhaast als vanzelfsprekend ontstaat. Pas als je je eigen kern herkent sta je volgens hem open voor verbinding met de wereld om je heen. Michiel creëert samen met de ander (en) diverse kansen om verstaanbaarheid en leefbaarheid helder en functioneel te maken.

Na afgestudeerd te zijn van University College Utrecht (BA) en Conflict Studies & Human Rights (MA) is Rutger gaan werken voor Oliver Wyman. Vanuit Londen en Amsterdam heeft hij verschillende bedrijven en organisaties geadviseerd op het gebied van o.a. strategie en risicomanagement. Na ruim 6 jaar bij De Belastingdienst te hebben gewerkt als senior adviseur en plaatsvervangend afdelingshoofd heeft hij de overstap gemaakt naar Human Centric. 

Rutger specialiseert zich in strategie en besluitvormingsprocessen. Hoe nemen mensen besluiten? Wat is er nodig om een goede beslissing te kunnen nemen? Hoe kunnen we het beter doen, als individu en als organisatie? Wanneer volg je je intuïtie en wanneer pas je meer structuur toe? Hoe kom je tot de beste beslissingen in complexe organisaties waarin mensen allemaal hun eigen bias, gedrag en patronen hebben en informatie schaars is?

Rutger stelt de mens centraal en zoekt de balans tussen mens en organisatie. Hoe ontwikkel je mensen het beste én behaal je de korte- en lange termijn doelstellingen van de organisatie? 

Onze partners...

Human Centric werkt veel samen met andere partners. 

Caroline Pickard is een ervaren trainer waarmee we veel samenwerken. 

Fresh Game Studio, onderdeel van Frisse Blikken, is een bedrijf met jonge ondernemers met wie wij de online game, Blindspot, ontwikkeld hebben.

Caroline Pickard

Fresh Game Studio